آماده‌ایم شناورهای مورد نیاز قاره آفریقا را بسازیم؛ با توجه به نیازمندی کشورهای آفریقایی به شناورهای کوچک و بزرگ از جمله کشتی‌های تجاری، امکان این را داریم که از مرحله مشاوره تا ساخت با این کشورها همکاری کنیم.

آماده‌ایم شناورهای مورد نیاز قاره آفریقا را بسازیم؛ با توجه به نیازمندی کشورهای آفریقایی به شناورهای کوچک و بزرگ از جمله کشتی‌های تجاری، امکان این را داریم که از مرحله مشاوره تا ساخت با این کشورها همکاری کنیم.

به گزارش ندای البرز، معاون وزیر و رئیس هیأت عامل ایدرو در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در خصوص زیرساخت‌ها و فرصت‌های همکاری ایران و آفریقا اظهار کرد: در طول ۵۸ سال تجربه فعالیت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به عنوان یکی از سازمان‌های قدیمی توسعه‌ای بخش صنعت کشور، امروز ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری وجود دارد.

فرشاد مقیمی در پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی این اجلاس افزود: به طور طبیعی در این فرصت کوتاه امکان مرور مدل‌های همکاری‌ها و مدل‌های اجرایی فعالیت‌ها فراهم نیست، اما می‌توان سرفصل‌ها و محورها را مطرح کرد و در صورت تمایل دوستان، جلسه‌ای اختصاصی برگزار کرده و با جزئیات بیشتر موضوعات را پیگیری کنیم.

مقیمی در ادامه بیان کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات، بحث حمل و نقل و زیرساخت‌های آن است.

در این زمینه، ظرفیت‌های زیادی در کشور در حوزه‌های مختلف مانند حمل‌ونقل زمینی، ریلی و دریایی وجود دارد که به آن خواهیم پرداخت.

وی در خصوص ظرفیت‌های حوزه انرژی نیز افزود: در این حوزه هم ظرفیت‌های قابل توجهی برای توسعه فعالیت‌های پیمانکاری وجود دارد.

رئیس هیأت عامل ایدرو در ادامه به توسعه فعالیت‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های ایدرو در این زمینه، ایجاد و توسعه بنگاه‌های صنعتی است.

در طول ۵۸ سال فعالیت، این سازمان توانسته است ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف مانند خودرو، قطعات خودرو، صنایع پلیمری و شیمیایی ایجاد کند.

مقیمی همچنین از نقش این سازمان در نوسازی و بازسازی صنایع و ناوگان حمل و نقل نیز یاد کرد و افزود: توانایی نوسازی و بازسازی صنایع و به‌روز رسانی روش‌ها و تولیدات در راستای کاهش آلایندگی و افزایش بهره‌وری از دیگر اولویت‌های ایدرو است.

همچنین رشد منابع انسانی و نیروی متخصص نیز دیگر حوزه اولویت‌دار در مجموعه ایدرو است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های کشور در تولید خودرو و قطعات آن اشاره و تصریح کرد: امروز کشور ظرفیت تولید بیش از یک و نیم میلیون خودرو را دارد و در حوزه قطعات خودرو، توانمندی‌های قابل توجهی برای تأمین نیازهای داخلی و خارجی وجود دارد. در این زمینه در بحث خودرو تجاری و خودرو کار، زنجیره تامین، زنجیره ارزش و…  پتانسیل زیادی وجود دارد.

مقیمی همچنین به توانمندی‌های کشور در ساخت شناورهای دریایی و خدمات مربوط به آن اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه نیز ظرفیت‌هایی برای طراحی، تولید و ساخت شناورهای کوچک و بزرگ، از جمله کشتی‌های تجاری، وجود دارد. با توجه به نیازمندی کشورهای آفریقایی به این شناورها، امکان این را داریم که از مرحله مشاوره، طراحی، تولید، انتقال تکنولوژی و ساخت با این کشورها همکاری کنیم.

به گفته وی همچنین در حوزه نفت و گاز ظرفیت‌های مهمی داریم که نمونه آن را در پروژه‌های بزرگی مانند پارس جنوبی دیده‌ایم.

 

عرضه توانمندی‌ها و تجربیات حوزه حمل و نقل ریلی

عرضه توانمندی‌ها و تجربیات حوزه حمل و نقل ریلی

بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، رئیس هیأت عامل ایدرو ادامه داد: علاوه بر این، در حوزه حمل و نقل ریلی نیز ما توانمندی‌های تولید واگن، به‌ویژه واگن‌های باری را در کشور داریم. حتی در بخش تولید و تعمیرات واگن‌های مسافری نیز ظرفیت‌هایی موجود است که می‌توانیم این خدمات را در اختیار عزیزان قرار دهیم.

مقیمی با اشاره به حضور وزیر صنعت اتیوپی در این پنل، به موضوع زیرساخت‌ها اشاره کرد و گفت: ما در این زمینه توانمندی ایجاد بیش از ۸۵۰ شهرک و زیرساخت صنعتی در کشور را داریم و نیز ظرفیت همکاری و شرایط لازم برای ادامه کار را در اختیار داریم.

همچنین شرکت هپکو، یکی از بزرگترین سازندگان خودروهای معدنی در کشور و فعال در حوزه راه‌سازی، تاکنون بیش از ۶ میلیون دلار صادرات به کشورهای آفریقایی داشته است.

این ظرفیت نیز در کشور موجود است و این شرکت آمادگی دارد تا توسعه فعالیت‌های خود را در کشورهای آفریقایی ادامه دهد.

معاون وزیر ادامه داد: ما همچنین توانمندی‌های قابل توجهی در تأمین تجهیزات و در حوزه نوسازی و بازسازی صنایع داریم. به‌ویژه در بحث برنامه‌ریزی، هوشمندسازی و استفاده از خطوط رباتیک، ظرفیت‌های خوبی در کشور برای ساخت و راه‌اندازی پروژه‌ها وجود دارد. اگر عزیزان علاقه‌مند باشند، آماده‌ایم نمونه‌های موفق نوسازی و بازسازی صنایع که در کشور انجام شده است را به اشتراک بگذاریم.

رئیس هیأت عامل ایدرو خاطرنشان کرد: این نکته حائز اهمیت است که اگر ظرفیت صنعتی در کشور موجود باشد، می‌توان با یک سوم زمان و یک سوم هزینه، بهره‌وری سرمایه را به‌طور چشمگیری افزایش داد و ستت را برای فعالیت‌های صنعتی در کشور به بهترین نحو به کار گرفت.

فرشاد مقیمی در پایان به بحث تربیت منابع انسانی در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: توسعه صنعت بدون توجه به منابع انسانی ممکن نخواهد بود. تربیت مدیران صنعتی، کارشناسان و تکنسین‌ها و تمام افرادی که در فضای صنعتی کشور فعالیت می‌کنند، امری ضروری است. ما آمادگی کامل داریم که در این زمینه نیز همکاری کنیم و ظرفیت‌های موجود در سازمان‌های تخصصی و نهادهای خصوصی و دولتی کشور را برای توسعه منابع انسانی در بخش صنعت به کار بگیریم.

اگر نیازمندی‌های خاصی وجود داشته باشد، می‌توانیم از ظرفیت‌های کشورهای میزبان برای توسعه فعالیت‌های صنعتی خود بهره‌مند شویم.

پوستر + سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا