دعوت از آفریقا برای سرمایهگذاری در مناطق روستایی ایران؛ معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از سرمایهگذاران قاره آفریقا دعوت کرد تا با حداقل ریسک ممکن در مناطق روستایی ایران سرمایهگذاری کنند.
به گزارش ندای البرز معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با عرض تسلیت بهدلیل حادثه ناگواری که در بندرعباس رخ داد و سپاسگزاری از همدلی صادقانه و مشفقانه مردم و همه نیروهای دولتی و غیردولتی برای مدیریت این حادثه و کاهش تلفات جانی آن به ارائه فرصتهای اقتصادی بخش روستایی کشور و تاثیرگذاری آن در تولید ناخالص ملی پرداخت.
عبدالکریم حسینزاده که در پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی سخن میگفت، افزود: شاید برای برخی تعجبآور باشد که امروز در این مراسم حضور دارم.
اما واقعیت این است که نزدیک به ۲۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور در مناطق روستایی صورت میگیرد.
این مناطق دارای ثروتهای بیکران و ارزشمندی هستند که نیازمند سرمایهگذاری اساسی و واقعیاند تا ظرفیتهای بالقوه خود را در توسعه ملی شکوفا سازند.
حسینزاده اضافه کرد: کشورهای آفریقایی و دوستان حاضر در این جمع، گامهای موثری در حوزه توسعه روستایی برداشتهاند و تبدیل به الگوهایی در سطح جهان شدهاند.
اعتقاد دارم که حضور و سرمایهگذاری شما در سرزمین ایران میتواند بستر مناسبی برای اقدامات مشترک و توسعهای باشد.
وی درباره اقدامات دولت چهاردهم در زمینه سرمایهگذاری اظهار داشت: دولت چهاردهم گامهای مهمی در جهت تسهیل سرمایهگذاری برداشته است.
یکی از ویژگیهای اقتصاد کنونی ایران، رقابت محدود در بسیاری از حوزههاست که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو تصور میکنم اگر سرمایهگذاران کشورهای مختلف برای بهرهبرداری از ظرفیتهای واقعی ایران اقدام کنند، با ریسک بالایی مواجه نخواهند شد.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: دولت آقای پزشکیان تصمیم دارد در پروژههای سرمایهگذاری مشترک، مشارکت کند و با سرمایهگذاری در زیرساختهای مورد نیاز، در مسیر توسعه همراه سرمایهگذاران باشد. این دولت با عقد قراردادهای بلندمدت و ارائه تسهیلات مناسب، در تلاش است ریسکهای سیاسی و اقتصادی سرمایهگذاران را به حداقل برساند.
حسینزاده در ادامه گفت: اجازه بدهید به برخی فرصتهای سرمایهگذاری اشاره کنم؛ یکی از مهمترین حوزههای سرمایهگذاری، انرژی خورشیدی است.
ایران با ۳۰۰ روز آفتابی در سال و متوسط تابش ۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، ظرفیت بسیار بالایی در این حوزه دارد. برنامه دولت این است که تا سال ۱۴۰۹، ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور را به حدود ۱۳۰ هزار مگاوات برساند.
وی خاطرنشان کرد: برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و اصفهان دارای ظرفیتهای ویژهای برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
مذاکرات با وزارت اقتصاد و همکاری با وزارت صمت نیز در حال انجام است تا پروژههای انرژی تجدیدپذیر در بورس ارائه شود و انرژی تولیدشده بهصورت تضمینشده خریداری شود، تا بازگشت مطمئن سرمایه برای سرمایهگذاران تضمین شود.
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، معاون رئیس جمهور در امور روستایی همچنین با اشاره به اهمیت صنایع دستی ایران اظهار داشت: ایران با تمدنی کهن و فرهنگ غنی، یکی از کشورهای پیشرو در تولید صنایع دستی است. سرمایهگذاری در این حوزه میتواند سودآوری مناسبی برای دو طرف د
Tuesday, 29 April , 2025