افزایش سن کار برای نجات صندوقها؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهمنظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوقها، سن بازنشستگی را در برنامه هفتم افزایش دادند.
به گزارش ندای البرز، رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه افزایش سن بازنشستگی که در جلسه علنی نوبت دوم امروز یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی انجام شد، گفت: از آنجا که مطالبی درباره مصوبه افزایش سن بازنشستگی مطرح شده است، بنده این را روشن عرض میکنم که شائبهای ایجاد نشود؛ در افزایش سنوات خدمت، سقف سنوات خدمت حداکثر ۳۵ سال تعیین شد و از سوی دیگر سقف سن بازنشستگی برای آقایان ۶۲ سال و برای خانمها ۵۵ سال تعیین شد.
محمدباقر قالیباف ادامه داد: تاکید میکنم که سقف سنوات خدمت برای کارمندان حداکثر ۳۵ سال است و تحلیلهای مختلفی که پیرامون این مصوبه مطرح میشود، درست نیست.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروههای مختلف افزایش دادند. این مصوبه در صورت تایید شورای نگهبان، قابلیت اجرا پیدا میکند.
براساس بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه بهمنظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوقها در انجام تکالیف محوله:
۱٫ بیمهپردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمیشود.
۲٫ بیمهپردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان بهازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه میشود.
۳٫ بیمهپردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه میشود.
۴٫ بیمهپردازانی که طبق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه میشود.
۵٫ بیمهپردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه میشود.
تبصره – ۱ اجرای تمام یا بخشی از احکام فوقالذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.
تبصره -۲ اصلاحات فوق در قوانین صندوقهای بازنشستگی به استثنای صندوقهایی که حداقل سن بازنشستگی بیمهشدگان آنها از ارقام یاد شده در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال میشود.
تبصره -۳ ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیانآور مشمول قوانین خاص خود هستند.
تبصره -۴ اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاههای ذیربط میتوانند بدون نیاز زمانهای مذکور در بندهای (۲) تا (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد براساس قوانین و مقررات مربوطه امکانپذیر است.
تبصره -۵ چنانچه دستگاهها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمانهای یاد شده با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور براساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.
تبصره ۶ – افرادی که با تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوقالذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی بند خ ماده ۲۹ لایحه را برخلاف اصل ۸۵ قانون اساسی تشخیص داد و آن را قابل طرح ندانست.
در بند خ ماده ۲۹ لایحه آمده بود که به منظور ایجاد نظام تأمین اجتماعی پایدار و تضمین حقوق بیمه شدگان جدید از ابتدای اجرای برنامه، نظام تأمین اجتماعی بیمه شدگان جدیدالورود براساس اصول ذیل توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان و دستگاه های ذی ربط تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
تعیین شرط سن ۶۵ سال برای مرد و ۶۰ سال برای زن و سابقه بازنشستگی ۳۵ سال برای مرد و ۳۰ سال برای زن؛ مستخدمان موجود با رضایت کتبی خود نیز میتوانند مشمول حکم این جزء قرار گیرند.
Friday, 10 January , 2025