برگزاری اجلاس مشترک سران کشورهای آفریقایی و ایران؛ اطمینان میدهم که اراده کشور ما برای بازتعریف و توسعه همهجانبه روابط اقتصادی با آفریقا، استوار و راسخ است، بنابراین در این راستا، اقدامات عملی متعددی در دستور کار قرار دادهایم.
به گزارش ندای البرز: معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد آفریقا در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با یادآوری حادثه ناگوار بندر شهید رجایی و از دست رفتن جمعی از هموطنان عزیز کشورمان، گفت: از خداوند متعال برای همه مصدومان شفای عاجل و برای خانواده از دست رفتگان، صبر جمیل خواستاریم.
محمدرضا عارف در ادامه از تلاش نهادهای ذیربط در مهار کردن آتش و مدیریت بحران قدردانی و تاکید کرد: دستور رئیسجمهور را تکرار میکنم که باید هر چه سریعتر به درمان مصدومان رسیدگی شود. خوشبختانه اکثریت آنان به خانههای خود بازگشتند، همچنین باید برای مهار آتشسوزی اقدامات عاجلی صورت گیرد.
عارف در ادامه خطاب به حضار اجلاس گفت: به عنوان معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد آفریقا، اطمینان میدهم که اراده کشور ما برای بازتعریف و توسعه همهجانبه روابط اقتصادی با آفریقا، استوار و راسخ است.
در این راستا، اقدامات عملی متعددی در دستور کار قرار دارد که به اختصار به برخی از آنها اشاره میکنم.
رئیس ستاد آفریقا در اینباره تشریح کرد: تاسیس دبیرخانه دائمی اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، راهاندازی خطوط کشتیرانی منظم به غرب و جنوب آفریقا، طراحی سازوکارهای مالی برای مبادلات بانکی از طریق تهاتر، توسعه کشاورزی فراسرزمینی و تأمین نهادههای راهبردی و اختصاص ۲ میلیارد یورو منابع مالی توسط صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی برای حمایت از فعالان اقتصادی دو طرف از جمله این اقدامات عملی است.
وی فراهمسازی زمینه مشارکت شرکتهای دولتی و خصوصی ایران در پروژههای سرمایهگذاری آفریقا، تقویت اتاقهای مشترک بازرگانی، افزایش مراکز تجاری ایران در قاره آفریقا از ۱۳ مرکز به ۲۰ مرکز و برنامهریزی برای اعزام ۱۲ رایزن اقتصادی جدید تا پایان سال جاری را از دیگر اقدامات عملی دانست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مشارکت فعال در نمایشگاهها و رویدادهای اقتصاد ملی و منطقهای قاره آفریقا، سرمایهگذاری در پروژههای فنی و مهندسی به ویژه در حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی، اجرایی کردن حداقل ۵ پروژه بزرگ عمرانی با ارزش بیش از یک میلیارد دلار براساس قراردادهای موجود، تسهیل روادید و خطوط هوایی مستقیم و شبکه حمل و نقل دریایی برای تقویت زیرساخت تجارت و گردشگری نیز از دیگر اقدامات عملی در این راستا است.
عارف همچنین برگزاری منظم نمایشگاهها و نشستهای تخصصی بخش خصوصی برای پیوند بازارها، تدوین نقشه راه ۱۰ ساله همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا بر مبنای اصول عدالت، احترام متقابل و توسعه پایدار، توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان و خصوصی به عنوان موتور محرکه این همکاریها و همکاری در همه زمینههای علم و فناوری و نوآوری را از دیگر اقدامات عملی در این زمینه برشمرد.
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، معاون اول رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: با هدف ارتقای سطح روابط و ایجاد تحولی بنیادین، پیشنهاد میکنم اجلاس مشترک سران کشورهای آفریقایی و ایران در سال ۲۰۲۶ برگزار شود چرا که جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در تمامی حوزهها، از جمله حوزههای یادشده، همکاریهای خود را گسترش داده و با رویکردی بلندمدت، مشارکتی و پایدار، پایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه این اجلاس باید نقطه عطف عظیمی باشد برای عبور از سطح مناسبات تجاری به سطح مشارکت راهبردی و تمدنی افزود: ما امروز در آغاز راهی تازه قرار داریم، راهی که نه از مسیر نگاههای پدرسالارانه جهانی، بلکه از دل احترام متقابل، درک مشترک و اراده ملتها آغاز شده است.
معاون اول رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه از حضور ارزشمند شما و پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران صمیمانه سپاسگزارم، گفت: سلام گرم ملت و دولت ایران را به ملتها و دولتهای شریف آفریقا تقدیم میدارم.
از همه مسئولانی که در برگزاری این اجلاس نقشآفرینی کردند بهویژه وزیر امور خارجه و همکارانشان، وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و تجارت و دیگر دستگاههای ذیربط صمیمانه قدردانی میکنم.
Monday, 28 April , 2025