نمایشگاه خوشنویسی «صریر بازگشت» با عنوان «نهضت بازگشت نستعلیق با گرایش مکتب صفوی» روز جمعه 5 اردیبهشت‌ماه ساعت 14 در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد «موزه خط و کتابت میرعماد» افتتاح می‌شود.

نمایشگاه خوشنویسی «صریر بازگشت» با عنوان «نهضت بازگشت نستعلیق با گرایش مکتب صفوی» روز جمعه ۵ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۴ در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد «موزه خط و کتابت میرعماد» افتتاح می‌شود.

به گزارش ندای البرز، خانم دکتر الهام نصرت نظامی مدیر موزه خط و کتابت میرعماد در گفت‌وگو  با گویای خبر گفت: در این نمایشگاه که در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد «موزه خط و کتابت میرعماد» برپا می‌شود؛ ۳۶ اثر از آثار ۳۵ نفر از خوشنویسان معاصر کشورمان که به سبک خط نستعلیق با گرایش مکتب صفوی کار کرده‌اند؛ در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

گفتنی است؛ اگر دوره تیموری را سرآغاز سرعت گرفتن خلق آثاری متفاوت و مانا در هنر ایرانی بدانیم؛‌ حکمرانی صفویان را به دلایل قابل بحث باید دوره شکوفایی و بالندگی خوشنویسی در ایران دانست.

در یک کلام می‌توان اذعان کرد در عهد صفوی، خوشنویسی در مرکز حیات فرهنگی و هنری جای داشت.

این شکوفایی تا بدانجا پیش رفت که با دست به دست شدن قطعات نفیس اساتید به نام، آثار خوشنویسان عهد صفوی در ایران و هند و ترکیه آن زمان سرمشق خوشنویسان قرار گرفت.

نگاه به گذشته امری مقبول و مرسوم در سیر تحولات اجتماعی بوده که نمونه‌های ملموس‌تر و نزدیک‌تر آن را در برخی  نهضت‌های ادبی و هنری در دهه‌های اخیر نیز شاهدیم.

این نوع پویش با هر نام و عنوانی، از نهضت بازگشت ادبی سده سیزدهم گرفته تا نئوکلاسیسم در غرب، مبین خط مشی تحول‌گرا  مبتنی بر حفظ  اصول و مبانی تثبیت شده‌ای است که هنرمندان و کارشناسان را در گذر زمان به کرنش و احترام به خالقان آن مبانی واداشته است.

در مسیر بازگشتی که این بار به نام قلم خوشنویسان رقم خورده، اولین گام‌ها را استادان رضا مافی، آیدین آغداشلو و محمد احصایی برداشتند و نسل امروز به توصیه و تشویق پیران نستعلیق معاصر استادان (امیرخانی، اخوین و خروش) گام‌های بعدی را می‌پیمایند.

نمایشگاه خوشنویسی «صریر بازگشت» تا 19 اردیبهشت‌ماه از ساعت9 تا 17 بعدازظهر در موزه خط و کتابت میرعماد برپا خواهد بود.

نمایشگاه خوشنویسی «صریر بازگشت» تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه از ساعت۹ تا ۱۷ بعدازظهر در موزه خط و کتابت میرعماد برپا خواهد بود.