مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، در جانمایی بیمارستان دقت لازم برای تضمین سلامت آب شرب انجام شده است.
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، در جانمایی بیمارستان دقت لازم برای تضمین سلامت آب شرب انجام شده است.
به گزارش ندای البرزبه نقل از شهر مردم: فاطمه مقدم| بیمارستانهای دولتی شیراز، نمازی و فقیهی، بیش از ۷۰ سال از عمرشان گذشته و به دلیل فرسودگی سازهای و عملکردی، کیفیت خدمات ارائه شده دراین بیمارستان در سالهای آینده به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
در شرایطی که این دو بیمارستان، در دنیای پزشکی عصر حاضر، توانایی پاسخگویی به نیازهای فوری و متنوع بیماران را ندارند، ساخت یک بیمارستان جدید به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر برای ارتقای خدمات درمانی در استان و شهر شیراز مطرح است.
بیمارستان بزرگ حضرت محمد با ۱۰۰۸ تخت مصوب توسط قرار گاه خاتم به عنوان پیمانکار این روزها در مرحله خاکبرداری به سر می برد وبه عنوان یک مرکز درمانی پیشرفته و مگاهسپیتال امیدی تازه برای ساکنان شیراز و استان خواهد بود. با این حال، جانمایی این بیمارستان با نگرانیهایی مواجه شده است، به ویژه در خصوص احتمال آلودگی آب شرب چاههای دراک.
در گفتگوی شهرمردم با مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تأکید شد که این بیمارستان با رعایت تمام استانداردهای لازم ساخته میشود تا نگرانیها را به حداقل برساند.
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با «شهر مردم» با اشاره به اینکه بیمارستان حضرت محمد (ص) در مرحله خاکبرداری است، گفت: این بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی است و بعد از ساخت، جزو دو بیمارستان اصلی دولتی کشور قرار خواهد گرفت و میتواند ویترین درمانی کشور به شمار رود.
دکتر سالار خواجه پوردرباره منابع مالی بیمارستان حضرت محمد (ص) افزود: این بیمارستان منابع مالی دولتی و ردیف بودجهای مشخص دولتی دارد اما اعتبارات عمرانی که در قانون برای آن تخصیص داده شده نمیتواند جوابگوی نیازهای بیمارستان برای تکمیل ساخت و تجهیز کامل باشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی فارس و مسئولین ارشد استانی باید با همافزایی به افزایش منابع مالی پروژه کمک کنند تا با تخصیص این منابع جانبی که در حال پیگیری است، بتوانیم این بیمارستان را با تجهیزات روز پزشکی بسازیم.
وی در ادامه بودجه مورد نیاز برای تکمیل بیمارستان را با نرخ روز و بدون احتساب تورم سالهای آینده بین ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان خواند و گفت: زمین این پروژه جزو زمینهای ملی بوده و هزینهای برای آن پرداخت نشده است. باتوجه به اینکه یک سال صرف طراحی این بیمارستان هوشمند شد، اگر منابع مالی به تناسب پیشرفت کار همزمان افزوده شود، زمان احتمالی بهرهبرداری از این بیمارستان ۵ تا ۶ سال آینده خواهد بود. اکنون نیز عملیات خاکبرداری آغاز و پیریزی و ساخت بیمارستان از سه تا چهار ماه آینده آغاز خواهد شد.
دکتر خواجه پور با اشاره به اینکه زیر بنای خود بیمارستان حدود ۱۱۰ هزار مترمربع خواهد بود، گفت: این بیمارستان یک مگاهاسپیتال است که ویترین درمانی کشور خواهد شد و علاوه بر آن، فضاهای جنبی شامل فضا برای همراهان بیمار و پارکینگهای سرپوشیده نیز به این فضا افزوده میشود تا بتوانیم یک بیمارستان دولتی با تعرفههای دولتی به مردم شریف شیراز و استانهای همجوار ارائه دهیم.ژ
در جانمایی بیمارستان دقت لازم برای جلوگیری از آلودگی آب انجام شده
مدیر منابع فیزیکی و طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این سوال که در جانمایی این بیمارستان بحث های وجود دارد که ممکن است فاضلاب این بیمارستان به دو چاه آب شرب کوه دراک نشت دهد، گفت: برای جانمایی این بیمارستان تمام استعلامها از ارگانهای مربوط نظیر آب منطقهای، آبفا و محیط زیست انجام شده است و تمامی این استعلامها نیز موجود است.
همچنین در شورای برنامهریزی استان که همه مسئولین ذیربط حضور دارند، این زمین برای ساخت بیمارستان به تایید رسیده است. دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت، خود دغدغه جانمایی بیمارستان در بهترین مکان را داشته است تا هیچ مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نکند. همچنین این بیمارستان قرار است به پیشرفتهترین سیستم فاضلاب مجهز باشد که حتی بتوان از پساب تصفیهشده آن برای آبیاری استفاده کرد؛ این سیستم فاضلاب در طراحی این بیمارستان در نظر گرفته شده است.
آبفا هیچ حلقه چاه فعالی در حوالی بیمارستان حضرت محمد(ص) ندارد
دکتر خواجه پور درادامه تاکید کرد: در این زمین، آبفا هیچ چاه آب فعالی ندارد و این دو چاه نیز غیر فعال هستند. تنها یک ایستگاه پمپاژ آب وجود دارد که ما با تعیین حریم مشخص برای این ایستگاه و ایجاد دیوارهای مجزا برای آن، بررسیهای لازم را توسط مهندس بهروزی، مدیر عامل آبفا، انجام دادهایم. همچنین قطعهای زمین در این محل به صورت مستقل به آبفا تخصیص داده شده که حریم آن به طور کامل رعایت شده است.
وی قرار گیری بیمارستان بیرون از ترافیک شهری را دیگر ویژگی مثبت جانمایی خواند و گفت: قرارگیری بیمارستان در محلی که به میدان معلم، کمربندی حسینی الهاشمی، نزدیکی به پایانه امیرکبیر که محلی برای ورود مراجعین استانهای جنوبی که ۲۰ درصد مراجعین بیمارستانهای شیراز را تشکیل میدهند، و قرارگیری در تقاطع تلاقی مترو خط یک و چهار و دسترسی به راه آهن و فرودگاه از دو کمربندی، همگی در جانمایی این بیمارستان بزرگ در نظر گرفته شده است. مکان آن مورد تایید شورای ترافیک استان قرار دارد.
مدیر منابع فیزیکی و طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر اینکه در چند سال اخیر هر بیمارستانی که در شهرستانهای استان ساخته شده، مجهز به سیستم فاضلاب دارای تصفیه آب بوده است، گفت: این سیستمها آنقدر پیشرفته هستند که پساب تولیدی آنها توانسته استانداردهای لازم را برای استفاده در صنعت و آبیاری فضاهای باز کسب کند. بیمارستان حضرت محمد(ص) نیز که قرار است بیمارستانی بزرگ و هوشمند و ویترین درمانی کشور باشد، حتماً به سیستم فاضلاب پیشرفته مجهز
خواهد بود.
دکتر خواجه پور همچنین افزود: ساخت بیمارستان حضرت محمد (ص) امید به تحولی بزرگ در سیستم سلامت شیراز را به ارمغان خواهد آورد. این پروژه، نه تنها به نیازهای درمانی استان پاسخ میدهد، بلکه نویدبخش آیندهای روشن، امن و بهداشتی برای همه شهروندان است.
اگر ما امروز دست به اقدام نزنیم، سالها بعد با چالشهای جدیتری مواجه خواهیم شد و مردم فارس مجبور خواهند شد برای دریافت درمان به استانهای دیگر مراجعه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف مجموعه علوم پزشکی و دیگر ارگانها، تحویل یک مجموعه سلامت مجهز به شهر شیراز با برنامهای کاملاً استاندارد است. اگر یک درصد احتمال آسیب به سلامت مردم وجود داشته باشد، قطعاً جلوی این کار گرفته خواهد شد.
Thursday, 9 January , 2025