خداحافظی اصناف با پدرخواندهها، بسیاری از اعضای فعلی اتاقهای اصناف به دلیل تبصره ۱ماده ۲۲ قانون نظام صنفی مبنی بر اینکه افرادی که دو دوره متوالی یا ۴ دوره متناوب در هیئت مدیره اتحادیهها عضو بودهاند امکان کاندید شدن در دور بعدی انتخابات را ندارند باید از اتاق اصناف خداحافظی کنند. به گزارش پایگاه خبری ندای […]
خداحافظی اصناف با پدرخواندهها، بسیاری از اعضای فعلی اتاقهای اصناف به دلیل تبصره ۱ماده ۲۲ قانون نظام صنفی مبنی بر اینکه افرادی که دو دوره متوالی یا ۴ دوره متناوب در هیئت مدیره اتحادیهها عضو بودهاند امکان کاندید شدن در دور بعدی انتخابات را ندارند باید از اتاق اصناف خداحافظی کنند.
به گزارش پایگاه خبری ندای البرز به نقل از تسنیم، انتخابات اتاق اصناف و ترکیب اعضای هیئت رئیسه آن همیشه یکی از موضوعات بسیار مهم در جامعه صنفی که تقریبا یک سوم از جمعیت کشور را خانواده اصناف تشکیل میدهند تلقی میشود.
بر این اساس کاندیدهای کسب کرسی هیئت رئیسه در اتاقهای اصناف شهرستانها باید ابتدا از اتحادیههایی که پروانه صنفی کسب نموده اند، در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه شرکت نمایند.
در صورت عضویت در هیئت مدیره اتحادیه، در صورت قرار گرفتن در لیست منتخبین، انتخابات داخلی هیئت مدیره برای تعیین رئیس و نایب رئیس اتحادیه و… انجام شده و در صورتی که بتواند به سمت رئیس اتحادیه دست پیدا کنند، میتوانند برای کسب کرسی اتاق اصناف شهرستان اقدام نمایند.
رئیس اتحادیهها در هر شهرستان از بین متقاضیان هیئت رئیسه، اعضای اتاق شهرستان را انتخاب میکنند و همان پروسه اتحادیه در اتاق تکرار شده و اعضای هیئت رئیسه برای سمتهای مختلف از جمله رئیس اتاق، نایب رئیس اول و غیره رای گیری مینمایند.
در این مرحله از کاندیدهای حضور در اجلاس اصناف از بین نمایندگان هیئت رئیسه اتاقهای اصناف هر شهرستان ثبت نام به عمل آمده و به ازای هر استان تقریبا ۱۰ و استان تهران ۱۷ نفر به اجلاس اصناف راه پیدا نموده و از بین اعضای این مجلس، برای سمتهای مختلف اتاق اصناف ایران رای گیری به عمل میآید.
در این بین اما بسیاری از اعضای فعلی اتاق های اصناف به دلیل تبصره ۱ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی مبنی بر اینکه افرادی که دو دوره متوالی یا ۴ دوره متناوب در هیئت مدیره اتحادیهها عضو بودهاند دیگر امکان کاندید شدن در دور بعدی انتخابات را ندارند، باید از اتاق صناف خداحافظی کنند.
در تازهترین بخشنامه، دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی نیز اجرای این قانون را یادآور شده که بر این اساس بیش از ۹۰ درصد اعضای فعلی اتاقهای اصناف مشمول این قانون شده و باید با صندلی هیئت مدیره اتحادیه و به تبع اتاق اصناف خداحافظی نمایند.
سکان برخی از اتحادیهها در این سالها در اختیار یک نفر بوده و با استفاده از رانت و ارتباطات با افراد گوناگون توانستهاند به ثروت و موقعیت بسیار بالایی در حوزه اصناف دست پیدا نمایند.
در حال حاضر با توجه به در پیش بودن انتخابات اتاق اصناف شهرستان که به صورت سراسری در کل کشور در تاریخ ۲۸ شهریور برگزار خواهد شد که چندین مقطع به دلیل کرونا و غیره به تعویق افتاده است و آغاز ثبت نام از کاندیدهای حضور در انتخابات اتاق اصناف، تحرکات متعددی در سطوح مختلف در حال انجام است.
بسیاری از افراد وابسته به این جریان که به صورت مستقیم و غیر مستقیم از حضور فرد یا یا افرادی در کرسی ریاست اتحادیه یا بالاترین سطح آن یعنی اتاق اصناف ایران سود میبردهاند و با اجرای این قانون منافع آنها نیز به خطر میافتد، دست به اقدامات مختلفی زده تا بتواند از اجرای قانون فوق جلوگیری کنند.
توسل به مجلس و نمایندگان، تحت فشار قرار دادن وزیر صمت برای لغو بخشنامه اجرای قانون و شکایتهای خلاف واقع به دیوان عدالت در خصوص گرفتن رای به نفع حضور خود در اتاق، نمونه ای از این اقدامات میباشد.
به نظر می رسد اجرای قانون فوق باعث پوست اندازی کلی در راس و بدنه اصناف کشور شده و با اجرای صحیح این قانون و تن ندادن به در خواست کسانی که از قانون متضرر میشوند، راه ورود نیروهای جوان و با انگیزه را به اصناف باز مینماید.
نامه دبیر هیات عالی نظارت، غلامعلی مهدوی به مدیران کل صنعت، معدن تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان و موضوع انتخابات هیات رئیسه اتاق اصناف شهرستانها
Saturday, 11 January , 2025