سرمایه‌گذاری ۲۶ میلیارد دلاری در 67 پروژه پتروشیمی؛ در پنج سال آینده بالغ بر ۶۷ پروژه بزرگ پتروشیمی در حال انجام است که این پروژه‌ها معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

سرمایه‌گذاری ۲۶ میلیارد دلاری در ۶۷ پروژه پتروشیمی؛ در پنج سال آینده بالغ بر ۶۷ پروژه بزرگ پتروشیمی در حال انجام است که این پروژه‌ها معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

به گزارش ندای البرز معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این مطلب در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در محل سالن اجلاس سران، اظهار کرد: صنعت نفت و گاز در کشور ما سابقه‌ای دیرینه دارد و در کنار این دو منبع طبیعی، صنعت پتروشیمی نیز به شکلی چشمگیر رشد کرده است.

حسن عباس‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر کشور ما سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن محصول پتروشیمی تولید می‌کند، افزود: اگر بخواهیم به صورت کلی ارتباط پتروشیمی را در ساختار کلی تصمیم‌گیری در ایران ترسیم کنیم، باید به این نکته اشاره کنم که وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اکتشاف و استخراج نفت را بر عهده دارد.

همچنین، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی متولی پالایشگاه‌های کشور و فرآورش نفت خام است و توزیع فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و گازوئیل را انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: در این میان، شرکت ملی صنایع پتروشیمی که من نماینده آن هستم، مسئول توسعه صنعت پتروشیمی در پایین‌دست منابع گازی و فرآورده‌های نفتی است.

همچنین، شرکت ملی گاز نیز وظیفه توزیع گاز و صادرات آن را بر عهده دارد.

عباس‌زاده ادامه داد: بالغ بر ۷۳ مجتمع بزرگ پتروشیمی و سه واحد تولید برق و بخار به صورت متمرکز فعالیت می‌کنند. دو هاب بزرگ پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر وجود دارد که شرکت‌های پتروشیمی در آنجا تجمیع شده‌اند.

همچنین، تعدادی از شرکت‌ها در استان‌های مختلف کشور مستقر هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران به حدود ۹۷ میلیون تن می‌رسد و مقدار فروش محصولات پتروشیمی در سال گذشته حدود ۴۲ میلیون تن بوده است.

میزان صادرات نیز در سال گذشته نزدیک به ۳۰ میلیون تن محصول پتروشیمی بوده است.

پنل تخصصی صنعت پتروشیمی در سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا 13

بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه به گروه محصولاتی که در کشور تولید می‌شود اشاره کرد و گفت: محصولات پلیمری با ظرفیت حدود ۹ میلیون تن، بخش آروماتیک‌ها شامل بنزن و دیگر ترکیبات با ظرفیت تولید تقریباً ۴ میلیون تن، محصولات شیمیایی و کشاورزی که شامل تولید حدود ۹ میلیون تن کود است، مواد شیمیایی پایه مانند متانول که ظرفیت تولید آن تقریباً ۴۳ میلیون تن است، که از این مقدار حدود ۱۴ میلیون تن متانول تولید می‌شود و ما حدود ۱۰ میلیون تن از آن را صادر می‌کنیم. گروه خوراک و سوخت هم که ظرفیت آن به حدود ۳۰ میلیون تن می‌رسد.

وی بیان کرد: اگر بخواهم برنامه توسعه‌ای را برای شما ترسیم کنم، باید بگویم که در پنج سال آینده، ۶۷ پروژه بزرگ پتروشیمی در حال انجام است که این پروژه‌ها معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

پیش‌بینی می‌شود که این پروژه‌ها تا چهار سال آینده به بهره‌برداری برسند و ظرفیت آنها تقریباً ۳۵ میلیون تن خواهد بود. سرمایه‌گذاری ثبت شده برای این پروژه‌ها حدود ۲۶ میلیارد دلار است که نیمی از آن تاکنون هزینه شده است.

عباس‌زاده اضافه کرد: اگر بخواهیم بر موضوع صادرات تمرکز کنیم، باید بگویم که تقریباً ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی صادراتی است و تنها ۳۰ درصد در داخل کشور مصرف می‌شود.

بیشترین محصولات صادراتی شامل پلی‌اتیلن‌ها و متانول هستند.

پوستر + سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا